kawan

Rabu, 4 Mei 2011

terima-kasih


Allah is so amazing. He forgives us of so much and gives us so much. I know there are times when I’ll forget to thank Him for something but right now I just want to say: Shukran Ya Allah.

Seperti pelajar IIUM yang lain, hati terus berdebar-debar menunggu detik jam 5 petang. Apakah yang bakal jadi?? Bagaimana harusku tunjukkan keputusan kepada mama kalau tak bagus?? Fikiran terus-terusan diganggau dengan andaian yang bukan-bukan. Aku tak sehabat mereka-meraka yang dikurniakan otak yang bijak. Aku hanya mengharapkan usaha semaksima mungkin untuk kubuktikan pada mama yang aku juga mampu menjadi lebih hebat dari abang kakakku.

Sebelum jam 5 petang lagi sudah ku cuba log in portal IIUM berkali-kali walau aku tahu negative. Manusia. Aku tahu bukan aku sahaja begini,normal kan??

Entah kali ke berapa juta, akhirnya Berjaya masuk.aku hanya tekebil-kebil. Keputusan setiap subjek tidak ku peduli. Hanya ku lihat GPA dan CGPA..Alhamdulillah ya Allah.

REMARK: Dean’s list

Sumpah, segala flashback penat lelah dugaan dan cabaran sepanjang semester hilang sekelip mata. Manisnya kejayaan selepas usaha. Aku hanya mampu bersujud mensyukuri kasih sayang Tuhan pada hamba-Nya yang dhaif ini.

 Terima kasih ya Rabb.

Alhamdulillah.

 Hanya engkau yang mentakdirkan segalanya.

 Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah………………..

Dan satu lagi yang membuatkan aku menangis dalam senyuman apabila mama ucapkan tahniah. Ya, hanya ini impianku. Hanya ini angan-angan ku.

Menjadi kebanggaan mama.

Setiap orang berbeza. Dan bagi aku bukan senang menjadi anak ke enam dalam kalangan adik beradikku. Mereka semua bijak dan berjaya. Kadangkala sifat mama yang sentiasa membandingkan kami membuatkan aku tertekan. Tapi aku tahu. Itu hanya motivasi buat kami, dan hanya ini yang aku mahu. Menjadi kebanggaan mama dalam kalangan kami.Tiada ulasan: